Asta-messut
Avaimet kotiunelmiin

31.1.–2.2.2020
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Asta2020

Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma

Vuoden 2020 Asta-messujen kantavia teemoja remontoinnin lisäksi ovat tulevaisuuden asuminen ja arjen luksus. Messut avartavat katsettasi ja tuovat tietoa, palveluita ja tuotteita oman kodin rakentamiseen, remontointiin ja kunnostusprojekteihin. Sisustaminen nousee esille yhä vahvemmin, sillä täysin uudistuneessa sisustukseen keskittyvässä E-hallissa voit unelmoida ja shoppailla tuotteita ja palveluita juuri sinulle mieluisalla tavalla.

Asta toivottaa tervetulleeksi asujat kaiken kokoisista ja näköisistä kodeista. Asumisen ykköstapahtumasta löydät vastauksia kotiunelmiin, olivatpa ne sitten suuria tai pieniä. Uudistuneessa Astassa inspiroidutaan ja ratkaistaan rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen käytännön pulmat.

Osta liput täältä › Miksi uuteen Astaan? ›

Kuvassa kaadetaan maalia maalipurkista alustalle.

Avaimet kotiunelmiin ja vastaukset remontoinnin kysymyksiin Astasta

Onko taloyhtiöönne tulossa kylpyhuonesaneeraus, kotiinne suunnitteilla uusi keittiö tai seinäpintojen uusiminen? Haaveissa ihan oman talon rakentaminen tai uuden ilmeen luominen nykyiseen kotiin? Mitä on tulevaisuuden asuminen tai kuinka saada arkeen luksusta?
Astan monipuoliset näytteilleasettajat ja ajankohtaiset ohjelmasisällöt tarjoavat vastauksia asumisen, rakentamisen ja remontoinnin kinkkisimpiin kysymyksiin. Tule inspiroitumaan ja esimerkkien avulla oppimaan uutta oman kodin ehostamisesta.

Kuvassa katosta roikkuvia kukkaruukkuja ja koristekasveja.

Tulevaisuuden asumista ja arjen luksusta 2020

Pirkanmaan suurimmassa asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtumassa keskitytään vuonna 2020 enemmän kodin sisustamiseen ja arjen luksukseen. Perinteisten remontti- ja rakennusteemojen lisäksi E-hallissa uppoudutaan arjen luksukseen kodin pienten yksityiskohtien kautta. E-hallissa pääset inspiroitumaan ja etsimään uusia ideoita sisustukseen, kodin pieniin yksityiskohtiin ja hyvän kotitunnelman luomiseen. Puusuutarit duunaa -työnäytösalueelta löydät kätevät vinkit kodin pienremontoinnin saloihin.

Kuvassa rättejä ja pesuainepulloja.

Arkipäiväistynyttä arjen luksusta kotisiivouspalveluista

Hävettääkö ajatus kotisiivouspalveluiden ostamisesta? Mitä siivooja ajattelee sotkuisesta kodistani? Lue kolumnista, miten tamperelaisen Miracle-palvelut Oy:n perustaja Mira Åfelt murtaa muureja kodin sotkuisuudesta ja siivoojien työstä.

Sisustusta E-hallin täydeltä

E-hallista löydät asumisen ja sisustuksen ilmiöt, tekijät, tuotteet ja elämykset. Astan kävijät ovat toivoneet ostettavaa messuilta ja juuri sitä haluamme tarjota. Tarjoamme monipuolisia elämyksiä aina Design Koirankoppi -näyttelystä DIY-alueen työpajoihin. Haluamme, että jokainen messukävijä löytää Astasta tietoa, neuvoja sekä viemisiä omaan kotiin.

Kuvassa harja maalitelineen päällä.

Teemana remontointi myös 2020

Mikä sinua mietityttää remontissa? Miten valita juuri se oikea tapetti makuuhuoneeseen tai ne laatat kylpyhuoneeseen? Mitä voit tehdä itse ja missä vaiheessa kutsutaan ammattilainen paikalle? Mitä remontoiminen kustantaa? Kannattaako asuntoa remontoida myyntikuntoon?

Jos olet joskus miettinyt remontoimista, kerää saman katon alta ammattilaisten korvaamattomat neuvot ja pistä hihat heilumaan.

TuoteTalossa rakenteet ja ratkaisut livenä

Taloteknisiä ratkaisuja ja materiaaleja esittelevässä TuoteTalossa riittää joka vuosi kiinnostuneita kävijöitä.

Messujen TuoteTalo on oikea talo, jossa kävijät pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin.

Ohjelmassa MM.

Markus Koskinen E-hallin monipuolisen ohjelman juontaja

E-hallin ohjelmalavan monipuolisen ohjelman juontaa yrittäjä Markus Koskinen. Rakennusalalla kasvuyrittäjänä työskentelevä Markus on tunnettu näky sekä Etelä-Suomen raksaskenessä, mutta myös sosiaalisessa mediassa. Hän on tunnettu visiostaan muuntaa konservatiivista toimialaa avoimempaan suuntaan hyödyntäen digitaalisia työkaluja somesta mobiilisovelluksiin.

Terveellinen ja kestävä rakentaminen
la 01.02.2020 13:00-13:45

Trä Groupin toimitusjohtaja Thomas Noreila tarkastelee, mitä kestävä ja terveellinen rakentamisen tarkoittaa ja miten voisimme muuttaa rakentamisen suuntaa paremmaksi.

Haaveena omakotitalo? Vinkit ensirakentajalle
su 02.02.2020 12:30-12:55

Camp Harjula -vlogien tekijä, omakotitaloa rakentava juontaja Marianne Harjula kertoo hyödyllisiä vinkkejä ensirakentajille. Mistä projekti kannattaa aloittaa ja minkälaiseen arkeen rakennusurakan keskellä kannattaa varautua?

DIY-työpaja perjantai, E 22
pe 31.01.2020 11:00-16:00

Luovuuskouluttaja Heidi Kormano pitää perjantaina ja sunnuntaina aikuisille taide- ja käsityötyöpajoja, joissa päästään pois kiireestä ja luodaan samalla joitain hauskaa, hyödyllistä tai kaunista. Katso tarkempi työpajojen sisältö ja tule mukaan DIY-alueelle!

Hyväntekeväisyyshuutokauppa
la 01.02.2020 15:00-16:00
su 02.02.2020 14:30-15:30

Tule tekemään vuoden parhaat kaupat! Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä SOS-Lapsikylän hyväksi. Huutokaupan järjestää Puusuutarit ry.

Kuvassa Miracle-palveluiden yrittäjä Mira Åfelt.
Kotisiivouspalvelut arjen luksuksena
pe 31.01.2020 13:30-13:55
la 01.02.2020 11:30-11:55
su 02.02.2020 13:00-13:25

Ennen ajateltiin, että kotisiivouksen ostaminen on luksusta. Siltä se saa edelleen tuntua ja jokaisella on oikeus nauttia puhtaasta kodista. Siivouspalveluiden käyttäminen on kuitenkin arkipäiväistynyt. Haastattelussa Mira Åfelt, Miracle-Palvelut Oy

Tulevaisuus on puhdas – miksi sinun tulisi valita toimivuuden ja terveyden väliltä?
pe 31.01.2020 12:00-12:25
su 02.02.2020 12:00-12:25

Tule E-hallin Koti-lavalle kuulemaan kuinka voit merkittävästi vähentää terveydelle ja maapallolle vahingollista kemikaalikuormaa tehden puhdistamisesta helppoa ja tehokasta!

Asbestikartoitus ja purkutyö – miten se pitää tehdä?
pe 31.01.2020 11:30-11:55

Asbestipurkutyö on luvanvaraista ammattilaisten työtä ja rakennuttajan on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä. Tule kuulemaan tarkempaa tietoa asbestipurkutyöstä A-hallin Remppa-lavalle!

Asiantuntijaseminaari taloyhtiöille, Omataloyhtiö.fi
pe 31.01.2020 11:00-14:30

Seminaarissa pureudutaan jälleen korjausrakentamisen ratkaisuihin ja taloyhtiöille ajankohtaisiin aiheisiin. Katso seminaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

IDEAA arjen luksukseen
pe 31.01.2020 12:30-12:55
su 02.02.2020 11:30-11:55

Tervetuloa E-hallin Koti-lavalle kuulemaan kuinka luoda arkeen luksusta arkkitehti-, sisustus- ja kiintokalustesuunnittelun avulla ja kuinka tuo luksus saadaan aikaan ilman suurta rahallista panostusta.

Tulevaisuuden rakentaminen -seminaari
pe 31.01.2020 13:00-15:00

Miten nykyiset rakennukset kestävät paremmin? Miten peittoamme sisäilmaongelmat? Miten voimme tulevaisuudessa asua vastuullisemmin? Millaista on tulevaisuuden rakentaminen? Miten Tampereen Kansi tulee muuttamaan Tampereen keskustan ulkoasua?

Nestemäinen kangastapetti – ekologinen pinnoite
pe 31.01.2020 11:00-11:25
la 01.02.2020 11:00-11:25
su 02.02.2020 10:30-10:55

Nestemäinen kangastapetti on 100% luonnollisia ainesosia sisältävä pinnoite, jolla luot näyttävää, kimaltavaakin tai toiveidesi mukaan neutraalimpaa ilmettä kotisi seinille. Vaihtoehtoja on lukemattomia! Tervetuloa katsomaan työnäytöstämme Koti-lavalle E-halliin!

Tulevaisuuden asuinalueet ja kodit
la 01.02.2020 12:30-12:55
su 02.02.2020 13:30-13:55

Esittelyssä uusia asumisen muotoja tulossa oleville asuinalueille kuten Lamminrahkaan, Viinikanlahteen ja Västinginmäkeen. Virtuaalimallit tuovat uuden kiinnostavan tavan esitellä tulevaisuuden koteja.

Asumisen asiantuntijapaneeli
la 01.02.2020 13:00-14:00

Paneelissa asiantuntijat antavat tärkeitä neuvoja arjen asumisen kysymyksiin. Panelistien asiantuntemus käsittää kodin vakuuttamisen, lakineuvonnan, rakennustekniikan ja sisäilma-asiat sekä talojen energiaratkaisut. Panelistit vastaavat yleisökysymyksiin, joten messukävijöillä on mahdollisuus saada vastaus itseään askarruttaviin kysymyksiin.

Kuvassa kaadetaan maalia maalipurkista alustalle.
Puusuutarit duunaa -työnäytösalue, E 30

Puusuutarit näyttävät messuviikonlopun ajan, miten kodin remontoijat onnistuvat tapetoinnissa, kaakeloinnissa, lattiamateriaalien asennuksissa ja listoituksissa. Tilassa on vierekkäin kolme huonetta, jotka yksi kerrallaan tehdään valmiiksi messujen aikana.

Näytteilleasettajana MM.

- Näytteilleasettajat päivitetty 17.1.2020 - AA-Portaat Oy / Oksakosken Puunjalostus AAMULEHTI ABB Oy Asennustuotteet Acaos Oy Access Home Electronics Oy Aito Säästöpankki Akaan kaupunki Akva Filter Oy Alavuden Kehitys Oy Alavus Ikkuna- ja Ovisaneeraus Allaway Oy Aluehallintovirasto, työsuojelu Amusantti Oy Aninkainen Tampere / Omena-Asunnot Oy Aroma Sense Finland Oy Artic Store Tampere Asianajotoimisto Fenno Oy Asukastori / Suomen Omakotiliiton Hämeen Piirijärjestö Aurinkorakennus Oy Averi Design Bauer Watertechnology Oy Beamark Oy Biolan Ekoasuminen Oy Bloun Bosch Lämpötekniikka CANDAVON Casa Rosalin Casada Coloria Oy Deko-Talo Oy Dekotek Oy Designtalo DJS Automation Oy / Taloautomaatio.fi DNA Kauppa Oy Domdom Domelius Oy Eko Eko Solutions Oy Elfa Finland Oy Elävät kylät
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Puusuutarit ry TAMK

#Asta2020

31.1.–2.2.2020
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Asta2020

Vuoden 2020 Asta-messujen kantavia teemoja remontoinnin lisäksi ovat tulevaisuuden asuminen ja arjen luksus. Messut avartavat katsettasi ja tuovat tietoa, palveluita ja tuotteita oman kodin rakentamiseen, remontointiin ja kunnostusprojekteihin. Sisustaminen nousee esille yhä vahvemmin, sillä täysin uudistuneessa sisustukseen keskittyvässä E-hallissa voit unelmoida ja shoppailla tuotteita ja palveluita juuri sinulle mieluisalla tavalla.

Asta toivottaa tervetulleeksi asujat kaiken kokoisista ja näköisistä kodeista. Asumisen ykköstapahtumasta löydät vastauksia kotiunelmiin, olivatpa ne sitten suuria tai pieniä. Uudistuneessa Astassa inspiroidutaan ja ratkaistaan rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen käytännön pulmat.

Osta liput täältä › Miksi uuteen Astaan? ›

Aukioloajat

Perjantaina 31.01.2020 klo 10:00-17:00
Lauantaina 01.02.2020 klo 10:00-17:00
Sunnuntaina 02.02.2020 klo 10:00-17:00