Asta-messut

Kodin sisustus on nyt täynnä pehmeyttä ja iloa

Kolumni  31.01.2024

Kodin sisustus täyttyy nyt väreillä, ilolla ja leikkisyydellä. Pehmeät ja muhkeat muodot kutsuvat rentoutumaan, ja sisustuksen pientavaroissa näkyvät luonnon omat materiaalit, kuten puu ja bambu. Sisustuksen tehtävä on luoda kodista ilon ja valon keidas, joka korostaa oman hyvinvoinnin vaalimista ja elämän rikastuttamista pienillä hyvillä hetkillä.


Asta-messuilla runsaasti alan
näytteilleasettajia & mielenkiintoista
asumisen terveyteen liittyvää ohjelmaa.
OSTA LIPUT TÄÄLTÄ


Värit tuovat sisustukseen lempeyttä ja leikkisyyttä

Tänä vuonna kodin väreissä nähdään erityisesti hempeää persikkaa, kun sekä Pantone että Tikkurila valitsivat vuoden väriksi lempeän persikan. Pantonen samettinen sävy Peach Fuzz (13-1023) vie ajatukset suoraan aurinkoon ja kesään, ja Tikkurilan Nude in Nizza -sävy istuu täydellisesti pitkään pinnalla olleiden lempeiden ruskeiden rinnalle.

Värien myötä sisustus saa luvan olla entistä leikkisämpi. Muita sisustuksessa suosittuja värejä ovat keväisen luonnon vaalean vihreät ja metsän syvän vihreän sävyt. Myös haaleat lilan ja vaaleanpunaisen sävyt korostuvat. 

Pehmeät ja kaarevat muodot ovat in

Persikkaiset sävyt muistuttavat, että myös kodin muotokielessä trendaavat muhkeat ja pehmeät muodot. Erilaisia kaarevia muotoja näkyy kaikkialla kodissa: avointen tilojen sisäänkäynneissä, huonekaluissa, peileissä ja hyllyissä sekä printeissä ja kuoseissa. 

Kotiin saa pehmeiden muotojen toistuvuutta helposti esimerkiksi muhkeilla tyynyillä, pyöreillä valaisimilla ja peileillä sekä sisustustauluilla. Hauska idea on myös maalata seinään kaareva muoto esimerkiksi sängyn päätyyn.


 


Luonnon omat materiaalit tuovat kotiin pehmeyttä

Luonnonmateriaaleista erityisesti erilaiset puut vain kasvattavat suosiotaan kodin sisustuksessa. Tumma puu ja jopa perinteinen mänty tekee uutta tuloaan. Puu houkuttelee lämmöllään, ekologisuudellaan ja kierrätettävyydellään.

Puuta näkyy entistä enemmän huonekaluissa, mutta myös kodin pientavaroissa. Esimerkiksi keittiöön valitaan nyt erikokoisia ja erilaisista puumateriaaleista valmistettuja tavaroita, kuten leikkuulautoja ja työvälineitä, joiden värisävyt vaihtelevat keskenään. Myös erilaiset bambusta, rottingista ja päreistä valmistetut korit ja tarjottimet korvaavat keittiöaskareissa perinteiset muoviset astiat.

Luonnon materiaalit henkivät myös korealaista ja japanilaista tunnelmaa, joiden suosio kasvaa sisustuksessa vauhdilla.

Muita suosittuja materiaaleja ovat kromi ja hopean sävyt. Niitä näkyy erityisesti olohuoneen sivu- ja sohvapöydissä. Myös erilaiset tarjoilukärryt kiinnostavat jälleen.


Vinkki:
Nappaa talteen vinkkejä korealaisesta sisustuksesta, jonka ytimessä ovat harkiten valitut kauniit ja käytännölliset kodin tavarat.


Aiheesta lisää Astassa:

Hanna Sumari kertoo vinkit sisustukseen ja viihtyisään kotiin/ TV:stä tuttu toimittaja Hanna Sumari

Kestävät materiaalit/ Värisilmä Oy

Vinkit laadukkaaseen kylpyhuone suunnitteluun/ Pukkila ja Laattapiste

Järjestä koti kevätkuntoon/ Ammattijärjestäjä Kiira Vuorinen

Sisustussuunnittelijan vinkit puulattioihin/ Innofloor Oy

Vinkit trendikkääseen sisustamiseen/ Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen sisustusartesaaniopiskelijat

Näin teet helposti tehosteseinän/ Suomen Betonileimasin Oy

Vinkit lemmikkikodin sisustukseen/ Suunnittelustudio Tilatassu

DekoTeko messujen DIY työpaja alue/ Taito Pirkanmaa ry,  Riikan Kotiompelimo,  Tainan savityöpaja