Asta-messut

Kotisiivouksen Miracle-palvelut: Kohtaamme kodin sen arkisessa hehkeydessään

Kolumni  03.01.2020

Kuvassa Miracle-palveluiden yrittäjä Mira Åfelt.

”En minä tänne ketään voi päästää. Ainakin pitäisi raivata ensin pahimmat sotkut pois. Vessassa ja keittiössä on kamalan näköistä. Hella pitäisi vetää paikaltaan, jotta sen takaa pääsee siivoamaan. Pelkkä ajatus tuntuu uuvuttavalta.”

Kuulostaako tutulta juuri sinulle, jolle on ollut kunnia-asia pitää koti tiptop-kunnossa. Ikä tuo mukanaan vaivoja eikä yhtäkkiä olekaan enää helppoa kumartua puunaamaan uunia tai kurkotella yläkaappien ovia. Jälkikasvu ei kiireisen elämän keskeltä ehdi auttamaan. Välimatkatkin ovat niin pitkiä, ettei heitä kehtaa pyytää auttamaan silloin harvoin, kun tulevat käymään. Vähän hävettääkin.

Tässä tulemme apuun me, siivousalan ammattilaiset Miracle-palveluista. Tuomme apua elämään ja siisteyttä kotiin. Jätä kotisi meidän siivottavaksemme juuri sellaisessa kunnossa kuin se sattuu sillä hetkellä olemaan.

Miraclen vierailuun ei tarvitse valmistautua mitenkään. Omaa kotia ja sen sotkuisuutta ei pidä hävetä. Saat avata kodin ovet siivoojalle juuri siinä arjen hehkeydessään, joka kodissasi vallitsee.

Siivoojat tekevät kodin ärsyttävimmät työt. Kotisiivouspalveluiden käyttäminen vapauttaa aikaa läheisten ihmisten tapaamiseen. Omien lasten ei tarvitse kuluttaa vapaa-aikaansa imurin varressa ja tavaroita järjestelemällä. Ajan voi käyttää hyödyllisesti yhdessäolosta nauttien.

Ystäviä ei tarvitse pidätellä eteisessä ja vältellä spontaaneja tapaamisia sen takia, että et ole jaksanut siivota kotia. Voit keittää kahvit pikaisellakin varoitusajalla, kun tiedät, että kotisi on puhdas.

Ennen ajateltiin, että kotisiivouksen ostaminen on luksusta. Siltä se saa edelleen tuntua ja jokaisella on oikeus nauttia puhtaasta kodista. Siivouspalveluiden käyttäminen on kuitenkin arkipäiväistynyt. Monet tarvitsevat palvelua jo senkin vuoksi, että aikaa säästyy omiin harrastuksiin. Jokainen tarvitsee myös lepohetkiä arjen keskelle. Kukaan tuskin haluaa palata aikoihin, jolloin raskaan työviikon jälkeen koko perhe komennettiin lauantaisiivoukseen sen sijaan, että vapaapäivänä olisi tehty jotain hauskaa lasten ehdoilla.

Ja lopuksi kerron, mitä siivojamme ajattelevat saapuessaan sotkuiseen kotiin. He toteavat tilanteen: Selvä, täällä on tällaista. Ensin raivataan ja sitten ryhdytään siivoamaan. Ei sen kummempaa, siivouksen ammattilaisia kun ovat.

Mira Åfelt
Yrittäjä, Miracle-palvelut

Kirjoittaja on Miracle-palvelut vuonna 2004 Tampereelle perustanut yrittäjä. Åfelt valittiin Sammon Yrittäjien Vuoden Yrittäjäksi vuonna 2019. Miracle-palvelut on mukana Asta-messuilla E-hallissa osastolla E 412. 

Mira Åfelt haastattelussa E-hallin Koti-lavalla  pe klo 13.30, la klo 11.30 ja su klo 13. Tule kuulemaan lisää kotisiivouspalveluista arjen luksuksena.

Kuvassa Miracle-palveluiden siivoojaa pesemässä kylpyhuoneen seiniä.

Kuvassa Miracle-palveluiden logo