Asta-messut

Asta-messut ja Tampereen Häämessut siirtyvät ensi vuoteen

Tiedote  12.01.2022

Tampereen Messut Oy on päättänyt siirtää Pirkanmaan suurimman asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuman Astan vuodelle 2023. Asta-messut oli tarkoitus järjestää Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–6. helmikuuta 2022 yhtä aikaa Tampereen Häämessujen kanssa, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi molemmat tapahtumat siirtyvät ensi vuoteen. Asta järjestetään 3.–5. helmikuuta 2023 ja Tampereen Häämessut 4.–5. helmikuuta 2023.

Siirtopäätöksen syynä on huonontunut koronavirustilanne ja sen vaikutukset messutapahtumien järjestämismahdollisuuksiin.

– Asiakkaiden ja näytteilleasettajien turvallisuus ja terveys ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Huonontuneen koronavirustilanteen vuoksi messujen kävijämäärä jäisi niin alhaiseksi, että siirtopäätös on tässä tilanteessa ainoa oikea ratkaisu, perustelee Asta-messujen ja Tampereen Häämessujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut -konsernista.

Tampereen Messujen kaikki tapahtumat toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten ja terveysturvallisuustoimien mukaisesti.

Katse kohti valoisampaa kevättä – huhtikuun messuille toteutetaan asumisen teema-alue

Osa Asta-messujen näytteilleasettajista saapuu 22.–24. huhtikuuta 2022 Virittäydy vapaalle -messujen Piha & Koti -osuuteen, jonne toteutetaan Asuminen by Asta -teema-alue. Katseltavaa ja yhteistä tekemistä on luvassa koko perheelle aina matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin, sillä tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kotimaan matkailumessut, Piha & Koti, Keräilyn maailma ja Suuri Snadi.

– Pian kaksi vuotta jatkuneen koronapandemian aikana kodin merkitys on kasvanut. Kun monella myös työpaikka on siirtynyt etätöiden myötä kotiin, on tärkeää, että siellä viihtyy. Moni on tarttunut vasaraan, tapetoinut seiniä tai uudistanut kylpyhuonetta, kun kerrankin on ollut aikaa puuhata kotona. Toivomme, että Astan kävijät löytävät Virittäydy vapaalle -messut, jotka tarjoavat monipuolisesti vapaa-aikaan liittyvää sisältöä, Lempinen sanoo.

Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus on kaikkea muuta paitsi työtä. Vapaa-ajan tekemiseen ja harrastuksiin pohjautuvat teemat tukevat toisiaan luoden kävijöille mielenkiintoisen ja monipuolisen kokonaisuuden, joka pursuaa ideoita, ihasteltavaa ja inspiraatiota.

Teemat ja ohjelmat säilyvät ennallaan

Asta-messujen ja Tampereen Häämessujen teemat ja ohjelmat säilyvät ajankohdan muutoksesta huolimatta ennallaan myös vuonna 2023 järjestettävissä tapahtumissa. Asta-messujen teemana on asumisen kestävä tulevaisuus ja Tampereen Häämessujen luovuuden juhlaa. Asta järjestetään 3.–5. helmikuuta 2023 ja Tampereen Häämessut 4.–5. helmikuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tämän vuoden Asta-messuille lipun ostaneet voivat käyttää lippunsa vuoden 2023 tapahtumassa tai 22.–24.4.2022 järjestettävässä Virittäydy vapaalle -tapahtumassa.