Asta-messut

Asumisen Asta aukeaa tänään – Tampereen Häämessut lumoavat huomisesta alkaen

Tiedote  03.02.2023

Asta tarjoaa avaimia kotiunelmiin 3.–5. helmikuuta ja Tampereen Häämessut juhlivat luovuudessa
4.–5. helmikuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.  Pirkanmaan suurimman asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuman Astan teemana on tänä vuonna asumisen kestävä tulevaisuus. Tampereen Häämessut tarjoaa näkökulmia, palveluja, ideoita sekä tuoreita ratkaisuja kokonaisvaltaiseen juhlien järjestämiseen.

Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä ja ekologista asumista, elektroniikkaa sekä vastuullisia materiaalivalintoja, rakentamista, kunnostamista ja remontoimista sekä aikaa, kulutusta että kestävyyttä suosivin tavoin. 28. kerran järjestettävät Tampereen Häämessut inspiroi ideoin, palveluin ja tuottein häiden sekä muiden juhlien suunnittelua ja toteutusta. Tapahtumakokonaisuuden lauantaina ja sunnuntaina yksi sisäänpääsy avaa ovet kahteen tapahtumaan. Liput myy Ticketmaster: asta.fi/fi/messuinfo/paasyliput/ ja tampereenhaamessut.fi/fi/messuinfo/osta-liput/.

Energiaa, vetovoimaa, rohkeutta ja älykkyyttä – sekä huutamalla hyvää

Jokanaisen remonttikirjan ja Jokanaisen mökkiremontti -kirjan yhdessä kirjoittaneet Jasmiini Lappalainen ja viime kuussa Kultaisella Venlalla palkittu Ella Kanninen kehottavat rohkeasti remontoimaan Astan ohjelmalavalla lauantaina. Energiatehokkuuteen paneudutaan muun muassa Tampereen Sähkölaitoksen energiainfoissa. Suomen kaunein koti -ohjelmastakin tuttu sisustusarkkitehti Tero Pennanen pohtii lauantain ja sunnuntain puheenvuorossaan, kuinka asumme ja miksi asumme juuri näin. Jari ”Kotiografi” Saarelainen kertoo miten hyödyntää tarinallisuutta ja koreografista ajattelua sisustaessa.

Lauantaina kurkistetaan Lempäälän vuoden 2026 Asuntomessuille ja sunnuntaina Asumisen vetovoimainen Pirkanmaa -paneeli nostaa mietteisiin alueen ylivoiman kodin sijaintina. Puusuutarit ry:n sunnuntain hyväntekeväisyyshuutokaupassa korotetaan tärkeälle asialle. Omakseen voi huutaa muun muassa liigan maalikuninkaan Joona Ikosen mailan nimikirjoituksella hänen ojentamanaan, tai Veli-Matti Vittasmäen aidon pelipaidan nimikirjoituksella. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Tampere Missiolle, nuorten mielenterveystyön tukemiseen. Tutustu koko ohjelmaan: asta.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Vuoden koru palkitaan sunnuntaina – kunnianosoitus suomalaiselle korumuotoilulle

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuova Vuoden koru -kilpailu huipentuu Tampereen Häämessuilla. Voittaja julkistetaan ja palkitaan tapahtumassa sunnuntaina 5.2. klo 13.20. Kilpailussa etsitään Suomessa valmistettua korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kymmenen finalistikorua ovat niittäneet kiitosta rohkeudellaan ja värien kirjollaan. Äänestys Vuoden koruksi on yhä käynnissä julesandberyl.fi/vuodenkoru/ ja äänensä antaneiden kesken arvotaan montanalainen vastuullisesti tuotettu vihreäsävyinen safiiri. Vuoden koru -kilpailu on kunnianosoitus laadukkaita design-koruja Suomessa valmistavien itsenäisten korusuunnittelijoiden työlle.

Sunnuntaina tyylin ammattilainen sekä ihastuttava esiintyjä Sami Sykkö syventyy puheenvuorossaan häiden uuteen aikakauteen ja häätyyliin ja -etikettiin. Hää- ja juhlamuotinäytöksiä koetaan halki messujen ja näytösalueella äänestetään kauneinta hääpukua seitsemästä eri ehdokkaasta. Tredu juhlii tapahtumassa käytettyjen juhlapukujen näytöksissä, DIY-pajoissa, mocktail- ja gelato-maistatuksin sekä luoden pikakampauksia ja -ehostuksia. Katso koko ohjelma: tampereenhaamessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Asta on Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma. Tapahtumassa puhuttaa tänä vuonna asumisen kestävä tulevaisuus. Tampereen Häämessut tarjoaa kattavan valikoiman häihin ja muihin juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Tapahtuma järjestetään vuonna 2023 jo 28. kerran.

LISÄTIEDOT: asta.fi/fi/, #asta, tampereenhaamessut.fi/fi/, #tampereenhäämessut
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mirkka Salmela, projektipäällikkö, p. 040 520 1124
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081