Asta-messut

Avaimet kotiunelmiin ja luovuuden juhlaa Tampereella helmikuussa

Tiedote  24.01.2023

Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma Asta avaa ovet kotiunelmiin 3.–5. helmikuuta ja Tampereen Häämessut kattaa luovuuden juhlan samana viikonloppuna 4.–5.2. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Astassa puhuttaa asumisen kestävä tulevaisuus ja Tampereen Häämessut sulostuttaa häiden ja muiden juhlien tuote-, idea- ja palvelukirjolla. Lipunmyynti sekä median ja vaikuttajien akkreditoituminen on avoinna. Yhdellä sisäänpääsyllä on mahdollisuus osallistua molempiin yhtäaikaisiin tapahtumiin.

– Asta tarjoaa tänä vuonna erityisen ajankohtaisen paketin mielenkiintoisia ja kuumia aiheita, paljon puhetta herättävästä energiasta, sähkön hinnan kehityksestä ja erilaisista asumismuodoista, itse tekemisen iloon ja rakentamiseen osista kokonaisuuksiin. Nyt jos koskaan valintoihin tarvitaan ammattilaisten tietoa ja näkemystä. Tampereen Häämessut kutsuvat juhlaan, täydellisellä ajankohdalla esimerkiksi tulevan kesän tilaisuuksien suunnitelmien varmistamiselle. Odotan innolla myös yhteisen hyvän tekemistä, huutamalla aarteita omaksi Puusuutareiden perinteikkäässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Lämpimästi tervetuloa kokemaan asumisen ja juhlan yhteen saattava viikonloppu, sanoo tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö, kehitysjohtaja Mirkka Salmela Tampereen Messut -konsernista

Lipunmyynti Astaan asta.fi/fi/messuinfo/paasyliput/ ja Tampereen Häämessuille tampereenhaamessut.fi/fi/messuinfo/osta-liput/ on avoinna Ticketmasterissa.

Asta avaa asumisen kestävää tulevaisuutta

Vuoden 2023 Astan teemana on asumisen kestävä tulevaisuus. Teema avaa rakentamista, kunnostamista ja remontoimista aikaa, kulutusta ja kestävyyttä suosivin tavoin. Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä asumista ja elektroniikkaa, vastuullisia materiaalivalintoja sekä ekologista asumista. Ihastuttavassa ohjelmakattauksessa paneudutaan energiatehokkuuteen, muun muassa Tampereen Sähkölaitoksen energiainfon sekä Tulikivi Oyj:n Tulisija osana kodin energiaturvaa -puheenvuoron tiimoilla perjantaina ja lauantaina. Asumisen vetovoimainen Pirkanmaa -paneeli nostaa sunnuntaina mietteisiin alueen ylivoiman kodin sijaintina, keskustelijoinaan muun muassa Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti ja Suomen onnellisimman kunnan Pirkkalan pormestari Marko Jarva. Lauantaina saadaan kurkistus Lempäälän vuoden 2026 Asuntomessuille. Jokanaisen remonttikirjan ja Jokanaisen mökkiremontti -kirjan yhdessä kirjoittaneet Jasmiini Lappalainen ja tuore Kultainen Venla -voittaja Ella Kanninen valtaavat ohjelmalavan lauantaina, kehottaen rohkeasti remontoimaan. Ammattijärjestäjä Kiira Vuorinen jakaa vinkkinsä toimivan ja kauniin kodin luomiseen Astan lauantaina ja sunnuntaina. Puusuutarit ry:n sunnuntaisessa hyväntekeväisyyshuutokaupassa korotetaan tärkeän asian puolesta. Omakseen voi huutaa muun muassa liigan maalikuninkaan Joona Ikosen mailan nimikirjoituksella hänen itsensä ojentamana, tai Veli-Matti Vittasmäen aidon pelipaidan nimikirjoituksella. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Tampere Missiolle, nuorten mielenterveystyön tukemiseen. Tutustu koko ohjelmaan: asta.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Luovuuden juhlaa Tampereen Häämessuilla

Jo 28. kerran järjestettävät Tampereen Häämessut kutsuvat kävijänsä luovuuden juhlaan. Ideoita, palveluja ja tuotteita häiden sekä muiden juhlien suunnitteluun tarjoava tapahtuma tutustuttaa juhlatiloihin, catering- ja juhlapalveluihin, morsius- ja juhlapukuihin, sormuksiin ja muihin koruihin, kauneusalan tuotteisiin ja palveluihin, askartelutarvikkeisiin ja -ideoihin sekä häämusiikkitarjontaan. Tapahtuman ohjelma hurmaa ja inspiroi sekä niin ikään antaa vinkkejä hääjärjestelyjen eri vaiheisiin. Tampereen Häämessuilla sanotaan tänä vuonna myös tahdon, kun seitsemän paria vihitään avioliittoon tapahtuman lauantaissa. Tyylin ammattilainen Sami Sykkö avaa puheenvuorossaan häiden uuden aikakauden pukeutumista ja miten pukeutua tämän hetken häätyylin ja -etiketin mukaisesti. Juhlamaljojen uutuuksista lavalla tutustutaan Panimo Himon pienpanimo-olueen, joka on mahdollista yksilöidä omaan päivään virtaavaksi. Messuille panimo on tuottanut oman Rakkaus IPAn, jota on viikonlopun ajan saatavilla tapahtumaravintoloissa. Taiteilija Jukka Rintala loihtii unelmien pukuluonnoksen ohjelmalavalla lauantaina. Halki messujen koetaan hää- ja juhlamuotinäytöksiä sekä lauantaina ja sunnuntaina myös Tredun ja Nextiilin yhteistyössä luoma käytettyjen hää- ja juhlapukujen näytös, alan opiskelijoiden toteuttamin meikein ja kampauksin. Katso koko ohjelma: tampereenhaamessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Median ja vaikuttajien akkreditoituminen on avoinna

Astan ja Tampereen Häämessujen akkreditoituminen on avoinna. Tapahtumille sekä medialle ja vaikuttajille on omat akkreditoitumisen kanavansa, yhdellä akkreditoitumisella on kuitenkin mahdollista osallistua jokaiseen yhtäaikaiseen tapahtumaan. Astan media- ja vaikuttaja-akkreditoituminen: asta.fi/fi/messuinfo/medialle/. Tampereen Häämessujen media- ja vaikuttaja-akkreditoituminen: tampereenhaamessut.fi/fi/messuinfo/medialle/. Haastatteluja on mahdollista sopia myös etukäteisesti, olethan yhteydessä tapahtuman viestintään.

Asta on Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma. Tapahtumassa puhuttaa tänä vuonna asumisen kestävä tulevaisuus. Tampereen Häämessut tarjoaa kattavan valikoiman häihin ja muihin juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Tapahtuma järjestetään vuonna 2023 jo 28. kerran.

LISÄTIEDOT: asta.fi/fi/, #asta, tampereenhaamessut.fi/fi/, #tampereenhäämessut
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mirkka Salmela, projektipäällikkö, p. 040 520 1124
Fanny Juvonen, ohjelmatuottaja, p. 040 849 8294
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081