Asta-messut

Remontointia unohtamatta Astan suuntana sisustus ja tulevaisuuden asuminen

Tiedote  20.01.2020

Perinteinen rakentamisen ja remontoinnin Asta-messut keskittyy tänä vuonna yhä isommin sisustukseen, arjen luksukseen ja avartaa tulevaisuuden asumista. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kolmen päivän ajan yli 30 erilaista ohjelmasisältöä tuo näkökulmia messuteemoihin ja tarjoaa kävijöille tilaisuuden uuden tiedon ammentamiseen asumisen viimeisimmistä trendeistä. Teemojen mukainen messuohjelma tukee noin 350 näytteilleasettajan messukattausta.

Tampereen kaupungin ja ympäristökuntien vilkas kasvu kääntää katseita tulevaisuuden asumiseen. Astan ohjelmanumeroissa kuullaan lisää muun muassa Tampereen seudun tulevaisuuden asuinalueista ja alueille rakennettavista uudiskohteista. Uuskoti.fi-sivun perustaja ja yrittäjä Petri Pekin mukaan Tampere vastaa hienosti kolmeen kasvavaan trendiin asumisessa: keskusta-asuminen, henkilöautoliikenteen vähentyminen ja luonnon läheisyys.

− Kaikkien kolmen myötävaikutuksella on rakentumassa entistä ympäristöystävällisempää ja energiatehokkaampaa asumista. Viime lokakuun markkinakatsauksen mukaan vuonna 2019 Tampereella rakennettiin pitkästä aikaa enemmän kaksioita kuin yksiöitä. Myös kolmioiden myynnin määrä on kasvussa eli tilaa kaivataan enemmän.

Tulevaisuuden virkeistä asuinalueista Pekki nostaa esille Tammelan ja Amurin tiivistysrakentamisen, keskustan liepeille rakentuvat Ranta-Tampellan, Viinikanlahden ja Eteläpuiston uudet kaupunginosat, Vuoreksen kupeeseen rakentuvan Västinginmäen sekä Kangasalan ja Tampereen rajalle nousevan Ojala-Lamminrahkan.

Pekin arvion mukaan tulevaisuuden pirkanmaalaisista kodeista tullaan yhä useammin näkemään Näsijärven ja Pyhäjärven maisemat.

− Kauniit ja mieltä rauhoittavat maisemat ovat entistä keskeisemmässä roolissa, kun unelmaa uudesta kodista pohditaan ja valintoja tehdään.

Ota oppia ja tee perässä Puusuutarit duunaa -työnäytösalueella

Tulevaisuuden kiihtyvä rakentaminen tuo vaatimuksia asuinrakennusten kestävyyteen. Terveellinen ja kestävä rakentaminen nousee keskusteluun messuviikonlopun lauantaina E-hallin Koti-lavalla Trä Group -yrityksen ohjelmasisällössä. Pirkanmaan rakentajat Pira ry:n maksuttomassa perjantain seminaarissa pohditaan, miten voimme tulevaisuudessa asua vastuullisemmin. Millaista on tulevaisuuden rakentaminen ja miten peittoamme sisäilmaongelmat?

Uudistuneen Astan ohjelmasisällöissä on entistä enemmän koettavaa myös kerrostaloasujille, oman kodin pienremontoijille ja sisustajille. Esillä olevia aiheita ovat rakennus- ja remontointimateriaalien kierrättäminen, asiantuntijaseminaari taloyhtiöille, Puusuutarit ry:n järjestämä remontoinnin työnäytösalue ja sisustustuotteiden DIY-alue. Lauantaina ja sunnuntaina E-hallin Koti-lavalla järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä SOS-Lapsikylän hyväksi. A-hallin Remppa-lavalla käydään lauantaina läpi rakentamisen ja remontoinnin riskejä ja suurimpien kompastuskivien kiertämistä.

Unikulman kanssa järjestettävässä Vietä yösi Asta-messuilla -tempauksessa perjantaisen tapahtumapäivän hiljennyttyä neljä onnekasta messuilijaa jää yöksi. He testaavat Unikulman ylellisiä moottorivuoteita ja päivittävät kuulumisia ja tunnelmia sosiaaliseen mediaan.

Lue tiedote ePressissä.