Asta-messut
Kuvassa katosta roikkuvia kukkaruukkuja ja koristekasveja.

Uusien tuulien Asta-messut sisustaa ja tunnelmoi sydäntalven sykkeessä  

Tiedote  02.12.2019

Asta-messut järjestetään jälleen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tammi-helmikuun vaihteessa 31.1.–2.2.2020. Jo perinteeksi muodostuneen remontoinnin ja rakentamisen lisäksi esille nousevat nyt tulevaisuuden asuminen ja arjen luksus.

Ensi vuodeksi Astaa on uudistettu niin, että kodin sisustamiseen ja kotoiluun liittyvät tuotteet ja palvelut nousevat esille omassa hallissaan. E-halli täyttyy näytteilleasettajista, jotka tarjoavat ratkaisuja joka kodin somistamiseen.

Projektipäällikkö Mikael Wänskän mukaan uuden tarjonnan avulla Asta-messut palvelee jatkossa myös paremmin niitä kävijöitä, jotka eivät ole ostamassa, rakentamassa tai remontoimassa omaa kotia, vaan etsivät arjen keskelle pientä luksusta kodin viihtyisillä yksityiskohdilla. Vuosien aikana tehtyjen kävijätutkimusten mukaan messuvieraat kaipaavat messuille myös sisältöä nopeammin toteutettaviin kodin ratkaisuihin kuten sisustukseen. Perinteikkään rakentamisen ja remontoinnin lisäksi, elämyksellisyys ja asumiseen liittyvien kokemusten kerääminen nousevat E-hallissa vahvasti esille.

– Uudistuksella halutaan palvella uusia kävijöitä. Messuilla kokemukset ja elämyksellisyys synnyttävät voimakkaan muistijäljen. Digitaalisessa maailmassa kaikki tieto on jo saatavilla, joten itse koetulla on korostettu asema, sanoo Wänskä.

Myös A-hallissa on tehty muutoksia. A-hallin pohjakarttaa on muokattu niin, että rakentamiseen ja remontointiin keskittyvät näytteilleasettajat sijoitetaan halliin tuoteryhmittäin. Tuoteryhmäjako on tehty kävijöiden palautteita kuunnelleen. Myös tulevat näytteilleasettajat ovat olleet uudistuksesta innoissaan. Tuoteryhmiä ovat esimerkiksi energiaratkaisut, talotekniikka/-automaatio, takat ja tulisijat, ulkovalaisimet, perustukset tai kodin turvallisuus.

Ota opiksi tai tuunaa itse

Tampereen Messut Oy ja Puusuutarit ry jatkavat yhteistyötä Asta 2020-messuilla. Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijoiden perustama yhdistys rakentaa E-halliin Puusuutarit duunaa -työnäytösalueen. Puusuutarit näyttävät messuviikonlopun ajan, miten kodin remontoijat onnistuvat tapetoinnissa, kaakeloinnissa, lattiamateriaalien asennuksissa ja listoituksissa. Tilassa on vierekkäin kolme huonetta, jotka yksi kerrallaan tehdään valmiiksi messujen aikana.

– Uskomme, että monia kiinnostaa nähdä miten kodin pienremontointi tapahtuu konkreettisesti omin käsin. Itse tekemällä voi tehdä suuria säästöjä ja nostaa asuntonsa arvoa merkittävästi. Olemme 41 hengen insinööriopiskelijaryhmässä, joka on täynnä rakentamisen ammattitaitoa ja kokemusta. Haluamme jakaa tietoa myös kuluttajille, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Risto Valovuo.

Työnäytösalueen lisäksi E-halliin rakennetaan DIY-alue, jonka työpajoissa messukävijät pääsevät itse tekemään muun muassa erilaisia pieniä sisustustavaroita esimerkiksi kierrätysmateriaaleista. Messuviikonlopun sisältöjä suunnitellaan jatkuvasti, joten teema-alueita ja ohjelmasisältöjä julkaistaan loppuvuoden ja tammikuun aikana.

Lue tiedote ePressissä.