Asta-messut

50-vuotias Puusuutarit ry valmiina messuille

Uutinen  29.01.2018

Tänä vuonna 50-vuotta täyttävä TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa perinteisesti messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa.

Messuille rakentuva TuoteTalo on Puusuutareiden suurin messuilla näkyvä tuote, jonka valmistelut ovat hyvällä mallilla. TuoteTalo valmistuu messuille aikataulun mukaan.

– TuoteTalo on ollut vuodesta toiseen osaamisemme taidonnäyte, jonka tuotolla keräämme myös varallisuutta yhdistyksellemme. Messujärjestelyt alkavat edellisenä keväänä, kun viime vuonna vastuussa olevat opiskelijat antavat viestikapulan meille, Puusuutareiden puheenjohtaja Panu Markkola kertoo.

Messuvierailta saatua palautetta kuunnellaan herkällä korvalla ja seuraavan vuoden taloa suunnitellaan sen mukaan, mikä ihmisiä kiinnostaa. Yhteistyökumppanit vaihtelevat vuosittain.

– Uudet ratkaisut kiinnostavat aina, tavoitteenamme on tuoda esille toimivia ratkaisuja. Esimerkiksi perinnerakentaminen on ollut esillä viime vuosina. Yleensä isommat materiaalin valmistajat, joilla on uutta tekniikkaa, haluavat tuoda sitä esille. Koska messut on suunnattu yksityisille asiakkaille, rakentajille ja remontoijille, pyrimme tuomaan erityisesti heille uusia ratkaisuja, Markkola sanoo.

Puusuutareiden pitkät messuperinteet: Vastuuta jaetaan kaikille

Messujärjestelyissä riittää puuhaa, mutta pitkä messuperinne takaa sen, että työt on organisoitu hyvin.

– Työtä on paljon, mutta ne on jaettu tasapuolisesti koko porukallemme. Kaikilla meillä on oma tehtävämme, titteleitä on kaikkiaan yli 20. Kolmosvuoden opiskelijat ovat aina mukana oppipoikina seuraavaa vuotta varten, jolloin on heidän vuoronsa vastata toiminnasta.

Juhlavuosi näkyy Markkolan mukaan ainakin siinä, että Puusuutarit ovat saaneet kiitettävästi mainostilaa messupaitoihinsa yrityksiltä.

Messuvalmistelut vievät paljon aikaa, mutta toisaalta tämä on mukavaa hommaa. Tottakai kaikki haluamme myös messuista saamamme tuoton turvin lähteä keväällä opintomatkalle New Yorkiin, Los Angelesiin, Miamiin ja Vegasiin.

Perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa on ollut vuosittain yksi messujen vetonauloista. Tämän vuoden lahjoituskohde on Tampereelle avattava ensi- ja turvakoti.

Lue lisää TAMKin sivuilta.