Asta-messut

Asta-messuilla kaupanteko piristyi alan matalapaineessa jopa ennätyksiin

Uutinen  05.02.2024

Asta-messut ja Tampereen Häämessut & Juhlat kokosivat menneenä viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostuneet sekä elämän tärkeitä juhlia suunnittelevat messuvieraat. Asta-messut täytti ja jopa ylitti näytteilleasettajayrityksien odotukset ja tavoitteet. Yritysten mukaan hetken hiljaiselon jälkeen kuluttajat ovat taas aktivoituneet rakentamisen, remontoitumisen ja kodin kunnossapidon suhteen. 

Asta-messuilla oli kuluneena viikonloppuna esillä asumisen eri ulottuvuudet. Näytteilleasettajina olleet yritykset olivat erittäin tyytyväisiä 10 500 kävijän tapahtumaan ja viikonlopun asiakaskohtaamisiin. Positiivista palautetta tuli niin Asta-messujen konkareilta kuin ensikertalaisiltakin.  

Asta-messuilla potentiaalisia asiakkaita oli liikkeellä todella paljon. Lauantain messupäivä oli historian paras ja saimme liidejä enemmän kuin koskaan, Lammi-Kivitalojen toimitusjohtaja Ismo Nieminen, joka on osallistunut messuille yli 30-vuoden ajan.  

 Asta-messut on ollut positiivinen yllätys. Erityisesti perjantaina asiakkaat olivat liikkeellä aidosti hankintamielellä ja asiakaskohtaamisista syntyi kauppoja. Seuraavan kahden viikon aikana toki nähdään vielä oikea messujen tuoma tulos, mutta nyt jo osaan sanoa, että viikonloppu on ollut meille hyvä alan vallitsevasta tilanteesta huolimatta, ensimmäistä kertaa Asta-Messuilla mukana ollut yrittäjä ja toimitusjohtaja Olli Vilppola Basebeton Oy:stä. 

Astassa esillä oli muun muassa talotoimittajia, rakentamis- ja remontointiyrityksiä, kodin energia- ja teknisiä ratkaisuja tarjoavia yrityksiä ja isoja kodinkoneliikkeitä. Myös kunnat löysivät Astasta paikkansa. Vesilahden kunnan kärkenä oli myytävät tontit ja pyrkimyksenä oli myös kasvattaa tunnettuutta Tampereen lähikuntana.  

 Astan kävijät olivat tosissaan ostoaikeissa, joka oli upea juttu. Messut tarjosivat meille synergiaetua, sillä asiakas on saattanut löytää messuilta ensin sopivan rakentajan, ja sen jälkeen tullut meidän osastollemme tekemään tonttikaupat. Tämä on ollut hyvä viikonloppu, viestinnän suunnittelija Noora Nyrö ja elinkeinokoordinaattori Juho Tiikko Vesilahti 

Näytteilleasettajien tyytyväisyys näkyy osastovarauksissa 

Näytteilleasettajien tyytyväisyydestä kertoo myös se, että ennätyksellinen määrä osastoja varattiin jo messujen aikana ensi vuoden tapahtumaan. Seuraavan kerran Asta-messut järjestetään 31.1.-2.2.2025. 

Palaute, jonka olemme messuviikonlopun aikana saaneet näytteilleasettajiltamme tapahtuman onnistumisesta, on ollut ilahduttavaa ja antaa viitteitä, alan elpymisestä. Myös messuvierailta saamamme palaute tapahtumasta on ollut erittäin positiivista. Innolla lähdemme suuntamaan katseemme jo ensi vuoden Asta-messuihin, Tampereen Messujen liiketoimintajohtaja Mirkka Salmela 

Hyvätekeväisyyshuutokaupan tuotto Valtti-ohjelmalle 

Pirkanmaalainen Puusuutarit ry järjesti sunnuntaina perinteisen hyväntekeväisyyshuutokauppansa.  Huutokauppa tuotti 5105 € ja summa lahjoitettiin lyhentämättömänä Suomen Paralympiakomitea ry:n Tampereen seudun Valtti-ohjelman tueksi.  

Tampereen Häämessut ja Juhlat oli täyden kympin tapahtuma 

Tampereen Häämessut sai tänä vuonna rinnalleen muut elämän tärkeät juhlahetket. Viikonlopun aikana oli mahdollista äänestää muun muassa kauneinta kukkakimppua ja voittajaksi äänestettiin Mäkelän kukan herkkä ja elegantti kimppu “tahdon!”. Yleisö pystyi äänestämään myös kauneinta juhlakattausta. Kisojen lisäksi häiden ja muiden juhlien tarjontaan pystyi tutustumaan tietysti näytteilleasettajien osastoilla.  

Hyväntuuliset asiakkaat ovat tarttuneet messutarjouksiimme ja olemme tehneet mukavasti sormus- ja korukauppaa. Meille aivan täyden kympin tapahtuma, hymyilee Riitta Suominen Kultajousi Oy:stä.  

 

 Asta-messut seuraavan kerran 31.1–2.2.2025

LISÄTIEDOT: asta.fi/fi/ | #asta | tampereenhaamessut.fi/fi/ | #tampereenhäämessut
Tampereen Messut -konserni | tampereenmessut.fi | etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi 

Saka Paavolainen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, p. 041 731 7715