Asta-messut

Asta-messut ja Tampereen Häämessut siirtyvät vallitsevan koronatilanteen vuoksi

Uutinen  25.11.2020

Tampereen Messut Oy on päättänyt siirtää Pirkanmaan suurimman asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuman syksyyn 2021. Asta-messut oli alun perin tarkoitus järjestää 5.–7.2.2021, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtuma siirtyy järjestettäväksi 3.–5.9.2021. Siirtopäätöksen syynä on vallitseva koronavirustilanne ja sen vaikutukset messutapahtumien järjestämismahdollisuuksiin. Samana viikonloppuna oli tarkoitus järjestää myös Tampereen Häämessut, jotka siirtyvät samasta syystä helmikuulle 2022.

Perinpohjainen tarkastelu on osoittanut, että Asta-messujen järjestämisedellytykset ovat näytteilleasettajatutkimuksen perusteella paremmat syyskuussa, eikä Asta-messujen järjestäminen ole siten vielä helmikuun alussa toteuttamiskelpoista Pirkanmaalla. Tampereen Messut uskookin, että tautitilanne vaikuttaa vielä alkuvuodesta kuluttajien messuvierailuihin.

– Järjestämme korkealaatuisia tapahtumia, joissa asiakkaidemme turvallisuus ja viihtyvyys on tärkeintä. Uskomme, että tautitilanne vaikuttaa vielä helmikuussa kävijöiden messuvierailuihin, joten sen vuoksi siirtopäätös on tässä tilanteessa oikea ratkaisu, Asta-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen perustelee.

Asta-messujen teemat ja ohjelma säilyvät ajankohdan muutoksesta huolimatta ennallaan myös syyskuussa 2021 järjestettävässä tapahtumassa. Tapahtuman teema on tällöin arjen luksus sekä tulevaisuuden asuminen ja remontointi. Uutena teema on syyskuussa mukana myös vapaa-ajan asuminen.

– Korona-aika on lisännyt ihmisten intoa rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Uskomme, että kiinnostus jatkaa kasvuaan ja näkyy toivottavasti myös syyskuun messuilla, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa ja runsaasti inspiraatiota oman kodin ehostamiseksi, Lempinen kertoo.