Asta-messut

Asta Rakentaja -messuilla huudetaan hyvää uudelle ensi- ja turvakodille

Uutinen  15.01.2018

Perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään Asta Rakentaja -messuilla sunnuntaina 4.2. Huutokaupan meklaroi jo tamperelaiselle messukansallekin tutuksi tullut Aki Palsanmäki.

– Hyväntekeväisyyshuutokaupasta saaduilla varoilla ostetaan tavaralahjoja maaliskuussa Tampereelle avattavaan uuteen ensi- ja turvakotiin. Ostamme lapsille viihdykettä, kuten pelejä ja leluja sekä kodin arkea helpottavia tavaroita, kuten esimerkiksi astioita ja lasten rattaita. Haluamme, että tuki päätyy suoraan sitä tarvitseville, sanoo huutokauppapäällikkö Joonas Vainonen Puusuutarit ry:stä.

– Tampereen ensi- ja turvakoti yhdistys avaa Tampereelle maaliskuussa toisen turvakodin. Tampereella on toiminut yhdistyksen ylläpitämä turvakoti vuodesta 1984. Uusi turvakoti tulee tarpeeseen, sillä olemme joutuneet ohjaamaan noin joka toisen asiakkaan muualle Suomeen turvakotiin, koska paikat ovat olleet alati täynnä, kertoo Ensi- ja turvakodin johtaja Jenni Karsio.

Lue lisää ja katso ennakkotiedot huutokaupattavista kodintuotteista.

Turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista turvaa ja ammatillista apua lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille ja sen uhan alla eläville henkilöille. Turvakodille voi hakeutua yksin tai perheen kanssa ikään ja sukupuoleen katsomatta.  Turvakoti tarjoaa turvaa akuutin kriisivaiheen ajalle. Turvakotiin voi tulla kaikista kunnista. Turvakoti on auki ympäri vuorokauden ja sinne voi hakeutua joko suoraan tai ottamalla yhteyttä puhelimitse. Turvakoti arvioi jakson tarpeen ja pituuden. Turvakoti on asukkaille maksuton.

Lue lisää Tampereen Ensi- ja turvakodin toiminnasta.