Asta-messut
Kuvassa maalaustela, maalipurkki ja maalisuteja.

Ensiaskeleet remontointiin Puusuutarit duunaa -alueelta

Uutinen  16.12.2019

Kodin pienremontointi ei ole rakettitiedettä, mutta ensimmäisten askeleiden ottaminen vaatii rohkeutta. Vauhtia oman kodin pienremontoinnin aloittamiseen pääsee ammentamaan kevään Asta-messujen Puusuutarit duunaa -työnäytösalueelta.

Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijat näyttävät, miten kodin remontoijat onnistuvat tapetoinnissa, kaakeloinnissa, lattiamateriaalien asennuksissa ja listoituksissa. Puusuutarit ry pystyttää E-halliin kolme huonetta, jotka tehdään yksi kerrallaan valmiiksi messujen aikana.

Yhdistyksen puheenjohtaja Risto Valovuon mukaan itse tekemällä voi tehdä suuria säästöjä ja nostaa asunnon arvoa merkittävästi.

– Uskomme, että monia kiinnostaa nähdä miten kodin pienremontointi tapahtuu konkreettisesti omin käsin. Olemme tällä hetkellä 41 hengen insinööriopiskelijaryhmä, joka on täynnä rakentamisen ammattitaitoa ja kokemusta. Haluamme jakaa tietoa myös kuluttajille, Valovuo sanoo.

E-hallin Puusuutarit duunaa -alueen lisäksi A-halliin nousee jälleen Puusuutareiden rakentama TuoteTalo, jonne alan yritykset tuovat näytille rakennuselementtejä ja materiaaleja. TuoteTalon viereisellä asiantuntija-alueella yritykset esittelevät ja kertovat omien tuotteidensa ominaisuuksista ja asentamisesta messuvieraille.

Opintojen ja messuosallistumisen lisäksi Puusuutarit verkostoituvat rakennusalalla tehden remontointi- ja rakennuskeikkoja kotitalouksiin ja yrityksille. Puusuutareilta voi pyytää apua kodin pienremontteihin ja erilaisiin purkukohteisiin. Kaikki projektit kartuttavat kassaa valmistumisen jälkeen järjestettävälle opintomatkalle ja valmistavat opiskelijoita työelämään.

– Puusuutarit on meille varaslähtö töihin. Opimme alalla tärkeitä organisointitaitoja ja otamme etumatkaa muihin opiskelijoihin. Kova työ palkitaan tulevaisuudessa.

Puusuutarit duunaa -alueen löydät Asta-messuilta E-hallista ja TuoteTalon A-hallista.