Asta-messut

Pintaremontointi ei ole rakettitiedettä

Uutinen  17.01.2023

Rakennusmestarien tyttäriä molemmat, remontointihommien kokenut tekijä ja pikkuhiljaa oppinut kisälli eli Jasmiini Lappalainen ja Ella Kanninen nousevat Asta-messujen ohjelmalavalle rohkaisemaan muitakin remontoinnista haaveilevia tarttumaan työhön ja iloitsemaan onnistumisista.

Jokanaisen remonttikirjan ja Jokanaisen mökkiremontti -kirjan yhdessä kirjoittaneet Lappalainen ja Kanninen keskittyvät messujen ohjelmanumerossaan näyttämään, miten erilaisilla pintaremonteilla saa nopeasti ja helposti vaihdettua eri huoneiden ilmettä.

– Haluamme näyttää sekä messuilla että kirjassamme, ettei pintaremontointi ole rakettitiedettä. Rohkaisemme oppimaan itse ja onnistumaan. Usein aloituspäätöksen tekeminen on projektin hankalin vaihe, kertoo Kanninen.

Messujen ohjelmassa remonttinaiset käyvät läpi erilaisia remonttikohteitaan ja kertovat tekemistään muutoksista ennen ja jälkeen -kuvien kautta.

Ystävysten kirjaprojekti sai alkunsa arkisesta tarpeesta remontoida Kannisen kodista pari huonetta ehompaan kuntoon. Lappalaisella on remonttivyöllään jo seitsemän asunnon kokemus, Kanninen oli kirjaprojektin alussa itsekin vasta-alkaja.

– Seurasin Jasmiinin hyvin organisoitua työtä ja tehokkuutta. Innostuin, kun pikkuhiljaa tehdessä sain nähdä kätteni jäljen ja opin lyhyessä ajassa paljon uutta.

Ensin pohjatyöt, sitten töihin ilman keskeytyksiä

Kannisen mukaan remontoinnissa valmistautuminen on tärkein työvaihe. Osta oikeanlaiset tarvikkeet ja hyödynnä rautakauppojen työntekijöiden asiantuntijuus. Pohjatöiden tekeminen on seuraavaksi tärkein välietappi.

– Tapettimäärän laskeminen, ikkunoiden ja listojen teippaaminen ja oikeiden maalien valinta ottavat remonttiajasta oman aikansa. Kun esivalmistelut on tehty hyvin, ei itse työvaihe enää keskeydy turhan takia.

Sähkö- ja putkityöt sekä märkätilojen remontointi tulee jättää ammattilaisille, mutta Kannisen mukaan tavallisimmissa kodin pintaremontointitöissä ei kauheasti voi mennä pieleen. Jokainen voi opetalla maalaamaan, tapetoimaan, asentamaan paneelit seinään sekä maalaamaan kaakelit, jos vanha väri ei miellytä.

– Oma kädenjälki näkyy välittömästi. Vaarana on jopa innostua ja joutua remonttikärpäsen puraisemaksi.

Jasmiini Lappalainen ja Ella Kanninen Asta-messujen ohjelmalavalla lauantaina 4.2. klo 13.30–14.

https://www.asta.fi/fi/program/rohkeasti-remontoimaan-ella-kanninen-jasmiini-lappalainen/