Asta-messut

Tampereella asuntokauppa on yhä vilkasta

Uutinen  12.12.2018

Syksyinen katsaus talouden ja rakentamisen näkymiin kertoo kasvutarinaa Tampereen ja Pirkanmaan osalta, muualla Suomessa on hieman hiljaisempaa.

Talouskasvu on edelleen (08/2018) hyvässä vauhdissa, ei kasva, mutta pysyy kuitenkin samana. Kuluttajien luottamus talouteen on korkealla, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että yksityinen kulutus kasvaa melko hyvin ja ihmiset käyttävät rahaansa muun muassa rakentamiseen ja remontointiin. Joka kolmas kuluttaja aikoo seuraavan puolen vuoden aikana korjata asuntoaan, peruskorjausta suunnittelee 20 % ja talonostoaikeissa on noin 8 % kuluttajista. Sisustusmuutoksia kotiinsa kaavailee lähes puolet, noin 40 prosenttia. Ikääntyvällä väestönosalla on yhä suurempi rooli ja mielenkiinto niin asunto- kuin remppamarkkinoillakin.

Pientalojen korjauksissa käytetään yhä enemmän remonttifirmoja, yhä harvempi hoitaa itse kaiken alusta loppuun.

Tampereella kauppa käy, nyt ostetaan vanhaa

Vaikka muualla Suomessa asuntokauppa on hieman hiipunut, Tampereella asuntokauppoja on kätelty kohtuullisen vilkkaasti. Tampere on säilyttänyt paikkansa yhtenä tärkeimmistä kasvukaupungeista: talous ja työllisyys ovat kohentuneet Pirkanmaalla ja omakotirakentaminen on kasvussa. Uusien omakotitalojen rakentaminen noussee vuonna 2019 noin 10 %, myös Tampereen kerrostalorakentaminen on huippulukemissa ja asuntoja valmistuu lisää 2019 vuoden loppuun saakka.

Myös vanhojen omakotitalojen ostaminen on lievässä nousussa, tämä tietää luonnollisesti remonttiaikeita. Vanhojen omakotitaloasuntojen ostajia kiinnostavat luonnollisesti talojen kuntoarviot, rahoituksen järjestäminen samoin kuin mahdolliset muutokset kiinteistöveroissa.

Asta Rakentaja -messuilla asunnon ostoa tai remontointia suunnitteleva voi tutustua ja vertailla talopaketteja, remonttifirmoja ja rahoitusmahdollisuuksia sekä kartuttaa tietouttaan ja osaamistaan kodin laitossa. Teemoina 2019 ovat kodin turvallisuus, remontointi ja keittiöt. Tutustu näytteilleasettajiin ja ohjelmaan.

Lähde:
Forecon
Pirkanmaan rakennusbarometri