Asta-messut

Terveellisyys ja turvallisuus korostuvat materiaalivalinnoissa

Tiedote Uutinen  04.02.2018

Tampereella järjestetyt Asta Rakentaja -messut vahvistivat viestiä, että kuluttajat ovat aiempaa tietoisempia siitä, mitä kotiin halutaan. Asumisen vahvoja trendejä ovat ekologisuus ja luonnonmateriaalit, ja ihmisiä kiinnostaa rakennusmateriaalien terveellisyys ja turvallisuus. Messuilla kävijöitä kiinnostivat energiaratkaisut, rakennusmateriaalit, kylpyhuone- ja keittiöremontit, talopaketit ja lähikuntien palvelut sekä tonttitarjonta. Näytteilleasettajia oli 340 ja messuilla vieraili kolmen päivän aikana 12 046 kävijää. Seuraavat Asta Rakentaja -messut järjestetään 1.–3.2.2019.

 – Asta Rakentaja -messut onnistuivat hyvin. Oli ilo kuulla näytteilleasettajilta palautetta siitä, että kävijät olivat tulleet paikan päälle ostoaikeissa. Remontoijien lisäksi muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen myös uudisrakentajia oli liikkeellä, ja talopaketit sekä Tampereen lähialueiden tonttitarjonta kiinnostivat messuvieraita. Rakennusmateriaaleista etenkin hirsi ja energiaratkaisuista aurinkoenergia herättivät mielenkiintoa, kertoo projektipäällikkö Anne Saarinen Tampereen Messut Oy:stä.

Video: Asta Rakentaja -messut: luonnonmukaiset materiaalit kovassa nosteessa

Sisäilmakeskustelu lisää hirsirakentamisen kysyntää

Asta Rakentaja -messuilla korostui, että luonnonpuun ja erilaisten puumateriaalien käyttö lisääntyy.

– Hirsitalojen suosio on pientalopuolella viime vuosina kasvanut. Hirsi on ekologinen, terveellinen ja hengittävä tuote ja on huomattu, että vanha satoja vuosia sitten hyväksi todettu rakennustapa toimii vielä tänä päivänä. Ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita omasta terveydestään ja perheen hyvinvoinnista ja haluavat valita tuotteita, joissa on terveellistä ja turvallista asua. Keskustelu sisäilmaongelmista nostaa hirsirakentamisen kysyntää, sanoo myyntipäällikkö Antti Hokkinen Kuusamo Hirsitalot Oy:stä.

Video: Sisäilmakeskustelu lisää hirsirakentamisen kysyntää

TuoteTalon hittinä mikrosementti – hyväntekeväisyyshuutokaupalla kerättiin lähes 2 500 euroa

Taloteknisiä ratkaisuja ja materiaaleja esittelevässä TuoteTalossa riitti kaikkina messupäivinä kiinnostuneita kävijöitä. Tänä vuonna rakennusmateriaaleista ylitse muiden kiinnostusta herätti mikrosementti, jonka käyttö kotona yleistyy sen ulkonäön ja monipuolisuuden vuoksi. Messujen TuoteTalo on oikea talo, jossa kävijät pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäen meklaroimalla hyväntekeväisyyshuutokaupalla kerättiin 2 425 euroa. Huutokaupan tuotto osoitetaan tavaralahjoituksena maaliskuussa Tampereelle avattavaan ensi- ja turvakotiin. TuoteTalon ja hyväntekeväisyyshuutokaupan toteutuksista vastaa Puusuutarit ry, joka koostuu Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijoista.

Asta Rakentaja on Pirkanmaan suurin rakentamisen ja asumisen messutapahtuma. Messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Tapahtuma toteutettiin 11. kerran. 

Tiedote 4.2.2018

Asta Rakentaja 2018 -messujen materiaalipankki (kuvat, tiedotteet, logot)