Asta-messut

Asta Rakentaja: tapetilla sisäilmaremontit ja rakentamisen asetukset

Tiedote  23.01.2018

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 2.–4.2. järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla käsitellään kuluttajia ja rakennusalan ammattilaisia askarruttavia aiheita ajankohtaisella otteella. Luvassa on asiaa homeesta, hulevesistä, sisäilmaongelmien tunnistamisesta ja korjaamisesta sekä jätevesijärjestelmistä. Seminaareissa ja tietoiskuissa puhuttaa myös korjausrakentaminen, energia- ja lämmitysratkaisut sekä kodin turvallisuus.

Messujen yli 320 näytteilleasettajan tarjonnasta löytyy tietoa, palveluita ja tuotteita rakentamista, remontointia tai kunnostusprojektia suunnitteleville sekä rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille. Työnäytöksissä nikkaroidaan, esitellään perinnerakentamista sekä innostetaan tuunaamaan vanhasta uutta. TuoteTalossa on mahdollista tutustua talorakenteisiin ja rakennustuotteisiin kirjaimellisesti tapettipintaa syvemmin. Lauantaina ja sunnuntaina messuisäntänä toimii Hirvaskankaan MacGyver Markku Saukko.

Median ennakkoakkreditoituminen Asta Rakentaja -messuille tiistaina 30.1.2018 mennessä: www.asta.fi (Medialle)

Messuilta uutta tietoa ammattilaisille: jatkossa noudatetaan uusia rakentamisen asetuksia

Ympäristöministeriön loppuvuodesta 2017 julkaisemat uudet rakentamista ohjaavat asetukset korvaavat vanhat rakentamismääräykset. Messujen Ammattilaispäivässä käydään läpi, millaisia muutoksia ja uusia toimintatapoja tämä tarkoittaa kaikille alan ammattilaisille tilaajista huoltohenkilöihin.

– Uusia asetuksia julkaistiin marras-joulukuussa lähes kymmenen kappaletta, joita on jatkossa noudatettava vanhojen rakentamismääräysten sijaan. Soveltamisohjeet ovat vasta tekeillä, joten nyt on hyvä hetki käydä läpi asetusten vaatimuksia, sanoo asiamies Jani Kemppainen Rakennusteollisuus ry:stä.

Lue lisää: Rakentamista ohjaavat asetukset uudistuvat

Perjantai 2.2. on erityisesti ammattilaisille suunnattu päivä. Seminaariaiheina on muun muassa taloyhtiöiden korjausrakentaminen, turvallinen kiinteistökauppa sekä asiantuntijalausuntojen merkitys rakentamisessa.

Huutaen hyvät kaupat ja hyväntekeväisyyttä uudelle ensi- ja turvakodille

Asta Rakentaja -messujen perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään sunnuntaina 4.2. Kaupan on erilaisia kodinkoneita ja -tuotteita. Huutokaupan tuotto osoitetaan tavaralahjoituksena Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle. Varoilla hankitaan muun muassa pelejä, leluja ja kodin arkea helpottavia tavaroita, kuten astioita ja lastenrattaita maaliskuussa avattavan uuden ensi- ja turvakodin lapsille. Meklarina toimii Aki Palsanmäki. Huutokaupan järjestää Puusuutarit ry.

Lue lisää: Messuilla huudetaan hyvää uudelle ensi- ja turvakodille

Lue koko tiedote 23.1.2018.