Asta-messut

Messut alkoivat: uudet keksinnöt ja trendit kiinnostavat

Tiedote Uutinen  02.02.2018

Perjantaista sunnuntaihin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla on mukana 340 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät messukävijöille rakentamisen, remontoinnin ja asumisen tuotteita sekä palveluita uusia innovaatioita ja ideoita unohtamatta. Messuilla kerrotaan rakentamisen, sisustamisen ja asuntokaupan uusista tuulista, inspiroidutaan keittiö- ja kylpyhuonetrendeistä, tehdään hankintoja kotiin sekä etsitään uutta tietoa ekologisesta ja energiatehokkaasta asumisesta.

Messuilla puhuttaa esimerkiksi Suomessa kehitetty uusi keksintö kiinteistöjen kuivatukseen. Patentoidulla puhallusmenetelmällä pystytään kuivattamaan nopeasti ja kustannustehokkaasti jo kosteusvaurioituneita vanhojen kiinteistöjen alapohjia sekä nopeuttamaan merkittävästi muun muassa uudisrakennusten betonirakenteiden kuivumisaikaa.

– Juuri tällä hetkellä joudutaan julkisella puolella, monissa kunnissa ja valtion omistamissa rakennuskohteissa miettimään koulujen, sairaaloiden tai muiden julkisten tilojen purkamista niissä ilmenneiden kosteusongelmien vuoksi. Uskon, että puhalluskuivatusmenetelmämme voi pelastaa useita tiloja ja ylläpitää jatkossakin niiden ”terveyttä”, toteaa toimitusjohtaja Pasi Lehtimäki Tulilattia Oy:stä.

Lue uutinen: Uusi kotimainen keksintö kiinteistöjen kuivaukseen

Työnäytöksissä nikkarointia ja niksejä kalkkimaalaukseen – paikan päällä ehta kaakelimaakari

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos SASKYn osastolla (E113) opastetaan viikonloppuna ikkunoiden kunnostamista perinteisin menetelmin ja Vammalan ammattikoulun osaajat tekevät kivirakentamisen työnäytöksiä. Osastolla on paikan päällä perjantaina klo 12–14 myös kaakelimaakari Susanna Palovaara Hattulan Kaakelitehtaalta kertomassa kaakelimaakarin työstä ja siitä, kuinka käsityönä valmistettavat kaakeliuunit ja seinälaatat syntyvät.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin osastolla (E1019) sisustusalan opiskelijat tarjoavat kävijöille maksutonta sisustusneuvontaa kodin eri tiloihin. Lauantaina ja sunnuntaina messuisäntä Markku Saukko puolestaan nikkaroi ja näyttää muun muassa kuinka seinäkello muuttuu baarikaapiksi, ja esillä on myös Markun Höylänäyttely (E56). Työnäytökset ja osastoilla tapahtuva ohjelma tarjoavat kävijöille konkreettisesti oppeja ja niksejä myös kaakelimaalaukseen, kalkkimaalien käyttöön sekä entisöintiin ja saunan puupintojen käsittelyyn.

Messuille rakentuu suosittu TuoteTalo, jossa messukävijät pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. Perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään sunnuntaina. Kaupan on erilaisia työkaluja, kodinkoneita ja -tuotteita. Huutokaupan tuotto osoitetaan tavaralahjoituksena Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle. Meklarina toimii Aki Palsanmäki.

Tiedote 2.2.2018