Asta-messut

Vuodenaikojen vaihtelu näkyy rautakaupassa

Uutinen  10.01.2019

Asta Rakentaja -messuilla poraudutaan jälleen 1.–3.2. hyödyllisiin remppataitoihin ja hiotaan joka nikkarin fiksaustaitoja. Osan kodin kunnostuksen kikoista oppii itse, osa tehtävistä vaatii asialle ammattilaisen. Hands on by K-Rauta Lahdesjärvi -pisteellä voi fiilistellä, tehdä ja toteuttaa ihan omin käsin, suunnitella #munnäköinen -mood boardin ja tutustua omin käsin laatta- ja tapettiuutuuksiin.

– Maalaaminen, tapetointi, lattialaminaatin tai parketin asennus onnistuu hyvin ei-ammattilaiseltakin. Vaativammat asennukset, kuten laatoittaminen tai lauteiden teko vaatii vähän harjoittelua mutta on tehtävissä. Ainoastaan luvanvaraiset työt, kuten vedeneristäminen ja sähkö/LVI-työt, tulee jättää ammattilaisille, kertoo kauppias Tommi Rauma K-Rauta Lahdesjärveltä.

Suomalainen herää kevättä vasten ahkeroimaan. Vuodenaikojen vaihtelut näkyvät myös rautakauppojen myynnissä.

– Talvella keskitytään enemmän sisustuksen pintamateriaalien sekä keittiöiden ja muiden kalusteiden uusimiseen ja kevät ja kesä ovat rautakaupan sesongit, sillä tällöin myös pihalla pystyy puuhaamaan, Rauma kertoo.

Yhä vähemmän rempataan itse ­– trendit ovat tiedossa

Suomalaisten into rempata itse ja omin käsin on rautakauppiaan mukaan hieman laantunut takavuosista, nyt hyödynnetään enemmän ammattilaisia.

– Yhä vähemmän ihmiset tekevät enää itse, vaikka se ei vaikeaa olisikaan. Avaimet käteen -remontit ovat lisääntyneet selkeästi myös meillä. Kotia kuitenkin halutaan sisustaa ahkerasti ja siihen ollaan valmiita myös panostamaan. Sisustuslehdet ja -blogit tuovat uusia trendejä yhä useampien tietoisuuteen, joten myös rautakaupan tulee olla trendien huipulla koko ajan, Rauma summaa.

Hands on by K-Rauta Lahdesjärvi –osastolla E 307 voi messujen ajan kokeilla vaativan harrastajan Ryobi-sähkötyökaluja. Testauksessa on myös Kärcherin tekstiili- ja ikkunapesureita.

Remonttihaaveista totta Remonttikoulussa – hyödynnä myös muut ohjelmasisällöt

Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus ry PRKK järjestää messuilla 122. Remonttikoulun, joka on tarkoitettu vanhan omakotitalon tai vapaa-ajan kiinteistön omistajille, vanhan kiinteistön ostamista tai myyntiä suunnitteleville sekä myös pienen rivitaloyhtiön hallituksien jäsenille ja asukkaille. Ilmoittautuminen maksuttomaan koulutukseen tästä 1.2. mennessä.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin sisustusalan opiskelijat esittelevät tekemiään pintaremppasuunnitelmia koko messujen ajan osastolla E 411 ja ideoita tämän päivän keittiöfreesaukseen saa Sisustus Lumo Oy:n Margit Pohjoiskoskelta sekä lauantaina 2.2. että sunnuntaina 3.2. klo 12. Lauantaina Omatarhuri Santeri Urhonen käy esityksessä läpi puutarhasuunnittelun ja -toteutuksen viisi tärkeintä pointtia, joiden avulla onnistuu varmasti. Puustellin kanssa perehdytään kokonaisvaltaiseen ja vastuulliseen keittiöremonttiin 3.2. klo 12.30 ja Suomen Betonileimasin Oy esittelee kätevää muotoilulaastia sunnuntaina klo 11.30.

Tutustu koko ohjelmakattaukseen tästä!