Asta-messut

Asta Rakentaja: Paloturvallisuustaidot testissä koko perheen pakohuonepelissä

Tiedote  01.02.2019

Joka kodin raksaajan ja remppaajan messut ovat startanneet Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Sunnuntaihin 3.2. kestävässä koko perheen tapahtumassa ovat tänä vuonna keskiössä remontointi, keittiöt ja kodin turvallisuus. Vetonauloina ovat elämyksellisen opettavainen pakohuonepeli sekä kokemuksellinen tee-se-itse-alue, jossa voi testata, kuinka työkalut pysyvät omissa hyppysissä. Lauantaina rokkitähti Sipe Santapukki kertoo talohankkeestaan ja ohjelmassa tutustutaan muun muassa aurinkosähköön, hometalon tunnistamiseen ja tulevaisuuden asumiseen. Sunnuntaina nuijitaan hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto ohjataan mielenterveystyöhön. Ylimääräinen bussilinja 14Y kuljettaa messuvieraita Keskustorilta messuille vartin välein. Jo 12. kertaa järjestettävillä messuilla on mukana yli 280 näytteilleasettaja. Viimeksi messuilla oli 12 046 asunnon ostamisesta, rakentamisesta tai remontoimisesta haaveilevaa kävijää.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen messuille toteuttamassa koko perheen kokemuksellisessa pakohuonepelissä keskitytään paloturvallisuuteen. Pakohuoneessa mökkivieraat saapuvat tuntemattomalta henkilöltä vuokraamalleen mökille, jossa eivät ole koskaan ennen käyneet. Tästä pakohuoneesta ei kuitenkaan paeta, vaan yhdessä toimimalla ja havainnoimalla tehdään kaikille osallistujille turvallinen olo. Tarkoitus on avata silmät myös oman kodin tai vapaa-ajan asunnon mahdollisille riskitekijöille.

– Voimme itse tehdä pienillä arkisilla toimilla kodistamme turvallisen, mutta yhtä lailla voimme helposti huolimattomuuden ja välinpitämättömyyden avulla tuottaa itsellemme riskejä, vinkkaa pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Kodin turvallisuuden eteen on tehtävissä paljonkin. Oleellisia asioita kodin paloturvallisuuden kannalta ovat Pirkanmaan pelastuslaitoksen asiantuntijoiden mukaan muun muassa toimiva palovaroitin ja alkusammutuskalusto, ehjät sähkölaitteet ja se, että poistumisreitit ovat tiedossa koko perheellä. Pelastuslaitoksen messuosastolla on tavattavissa koko viikonlopun ajan myös palotarkastaja.
Lue lisää: Kodin paloturvallisuuden top 3: huolehdi ainakin näistä

Vasara käteen ja taidot testiin, puheenvuoroista ja messuosastoilta kättä pidempää kotihankkeisiin

E-hallin Hands on by K-Rauta Lahdesjärvi -pisteellä voi testata ammattimaisia sähkötyökaluja ja pesureita sekä suunnitella oman #munnäköinen-mood boardin. Messuille rakennetussa oikeassa TuoteTalossa messukävijät taas pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. Esittelykierrokset järjestetään joka päivä kello 11 ja 15.

Lauantaina messujen juontaja Oskari Palomäki haastattelee Apulanta-yhtyeestä tuttua Sipe Santapukkia tämän talohankkeesta, joka on tribuutti sekä suomalaiselle luonnolle että orgaaniselle arkkitehtuurille. Sunnuntain hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto ohjataan Taimi ry:lle mielenterveystyöhön. Huutokaupattavia tuotteita ovat muun muassa suihkusetti, kylpyhuoneen kalusteet, erilaiset imurit ja työkalut, peilikaappi, kiukaat sekä saunan lauteet.
Tutustu huutokaupattaviin tuotteisiin: www.asta.fi (Kävijälle / Hyväntekeväisyyshuutokauppa)

Ohjelma: www.asta.fi (Kävijälle)
Näytteilleasettajat: www.asta.fi (Kävijälle)

Lue 1.2. julkaistu tiedote ePressissä.